Δευτέρα, Μαΐου 17, 2010

Scarlet Woman - Η Αγία Πόρνη vol 1



H Scarlet Woman την οποία "κάλεσε" ο Jack (John/Marvel) Parsons σαν αποτέλεσμα της μαγικής διεργασίας (ίσως πρακτικό ή τελετουργία να ήταν πιο κατάλληλοι όροι) Babalon Working, ήταν η ηθοποιός/καλλιτέχνης Marjorie Cameron η οποία εμφανίστηκε (?!) στο σπίτι του Parsons αμέσως μετά το τυπικό.
Η Cameron δέχτηκε να βοηθήσει τον Parsons και τον Hubbard (στην προ-σαιεντολογια εποχή, δεν του βάζω λινκ με εκνευρίζει ασύστολα) στην προσπάθεια του να αναπαράγει το Moonchild δηλαδή να φέρει στον κόσμο απο την Scarlet Woman ένα «στοιχειακό» παιδί με άμωμη σύλληψη ακριβώς όπως το περιγράφει ο Crowley στο ομώνυμο μυθιστόρημα του (Aleister Crowley (1917) Moonchild, Publisher, Mandrake Press), κάτι για το οποίο ο Crowley φαίνεται να διαφωνούσε.
Το τελετουργικό πραγματοποιήθηκε με επιτυχία (σύμφωνα πάντα με τους συμμετέχοντες τους οποίους ο Crowley πέρασε γενεές 14) και λίγο αργότερα η Cameron και ο Parsons παντρεύτηκαν.

Στην παρακάτω ταινία του σκηνοθέτη Kenneth Anger - Inauguration of the Pleasure Dome (1954) η ίδια η Cameron υποδύεται την Babalon/Scarlet Woman (με την οποία είχε ταυτιστεί απο την αποκρυφιστική κοινότητα της εποχής)

 

στην ίδια ταινία εμφανίζεται και η Anais Nin σαν Αστάρτη και οι Θελεμιτικές αναφορές δίνουν και παίρνουν.

Περισσότερα άλλη φορά...

5 σχόλια:

alX είπε...

Πολύ ενδιαφέρον άρθρο... Η ιστορία μυρίζει λίγο άσχημα, ειδικά αν μας πεις και την συνέχεια, σχετικά με τη σχέση των τριών (Parsons, Hubbard, Cameron)...
Αλλά νομίζω πως έχεις κρατήσει το καλύτερο για τη συνέχεια έτσι δεν είναι;

ΥΓ. Που την ξέθαψες αυτή την ταινία;;;;;;;

Unknown είπε...

δεν είναι ακριβως σχέση των 3, αν λάβεις υπόψιν σου οτι ο Hubbard λίγο αργότερα το έσκασε με
α)το σκάφος του Parsons
β)τα χρήματα του Parsons
γ)την πρώιν κουνιάδα του Parsons με την οποία ο Parsons είχε ερωτική σχέση αφού τον εγκατέλειψε η πρώτη του γυναίκα και αδερφή της εν λόγω κυρίας

πρέπει να το ψάξω περισσότερο αλλά έτσι όπως ήταν τα ερωτικά εκείνες τις μέρες θυμάμαι το τραγούδι του Κηλαηδόνη "Τα 'φτιαξε ο Μηνάς με την Ανέτα, που τα 'χε με το Δήμο τον τρελό..."

Y.Γ. έρχονται και άλλα ντοκουμένταριζ!

Νίκος Δημήτριος Μάμαλος είπε...

Κι εγώ που νόμιζα ότι οι σοβαροί επιστήμονες όχι μόνο δεν ασχολούνται με αυτά τα θέματα αλλά και τα αποστρέφονται! Αλλά που να το φανταζόμουνα ότι και μερικοί πολιτικοί θα είναι ακόμα πιο ενεργοί σε αυτή τη μαγική σκακιέρα. Αναρωτιέμαι ποια να ήταν η πορεία της Κάμερον μετά το ‘ατύχημα’ του Πάρσονς αλλά κι όσων αναμείχθηκαν κατά κάποιο τρόπο στο ‘έργο’ του.

Unknown είπε...

θα φεύγανε για μεξικό όταν σκοτώθηκε ο P. Τι να κάνανε άραγε εκεί? "Jack ultimately wanted to form a magical school in Israel"

θα βρεις πολλές πολλές πληροφορίες για την Cameron εδώ--> http://www.brianbutler.org/CAMERON_THE_WORMWOOD_STAR.html

btw: born in August 23, died in July 23... (T?ΔΝ:-P)

Νίκος Δημήτριος Μάμαλος είπε...

Mέχρι να διαβάσω το εν λόγω άρθρο, έχουμε και λέμε:

Σίγουρα ο Πάρσονς, ακολουθώντας το ερμητικό as above, as below δεν παράλειψε μελετώντας τους σύγχρονους τρόπους αεριώθησης που θα μεταφέρουν την ανθρωπότητα στην διαστημική άβυσσο , να αναζητήσει τους αντίστοιχους ατραπούς και για την εσωτερική άβυσσο. Μερικά ονόματα( υπαρκτά ή μη) που αναμείχθηκαν άμεσα ή έμμεσα στο συγκεκριμένο κι όχι μόνο ζήτημα : Πάρσονς, Άλειστερ Κρόουλυ, Τέιζ Ράσσελ, Α. Ε. Βαν Βογκτ, Άλφρεντ Κορζύμπσκι, Ρόμπερτ Χάινλαϊν, Γουίλφρεντ Τάλμποτ Σμιθ, Έντ Φόρμαν, Έλεν Νόρθοπ, Θίοντορ φον Κάρμαν, Θεόφιλος Μπελβεντίρ, Τζέιν Γουλφ, Τζακ Ούλλιαμσον, Ρον Χάμπαρτ, Μάρτζορι Ελίζαμπεθ Κάμερον, Κέννεθ Άρνολντ, Κέννεθ Γκράντ, Χ. Φ. Λάβκραφτ, Ντάνιελ Φράι, Ορφέο Αγγελούτσι, Τζόρτ Αντάμσκι, Ουίλλιαμ Ντάντεϊ Πέλλεϋ….…
Μου έχει γεννηθεί μια έντονη αίσθηση για τις ομοιότητες μεταξύ Τουίν Πικς και της υπόθεσης Πάρσονς. Κάτι το F.B.I, η στρατιωτική στο ένα – επιστημονική στο άλλο ανάμειξη αλλά με παρόμοια θέματα (έξω διάστημα- ufo’s), μερικές διαδοχικές εναλλαγές συντρόφων μεταξύ των πρωταγωνιστών ( και ο Μιχάλης με την Άννη, που τα είχε με το Γιάννη, μπερδευτήκαν και τα έφτιαξαν ξανά) και τα μαυρόασπρα τάγματα με βάζουν με σκέψεις. Πάντως η Κάμερον ανάμεσα στα άλλα ανέπτυξε κι ένα έντονο ενδιαφέρον για τα Ufo’s τα οποία θεώρησε ως την πολεμική μηχανή που αναφερόταν στο ‘Βιβλίο του Νόμο’ (μέρος τρίτο, στίχοι 7-8). Καθόλου τυχαίο που πολλοί τριγύρω του Κρόουλυ θεώρησαν ότι τα μαγικά πειράματα της εποχής είχαν ανοίξει μια τρύπα προς τον κόσμο μας…
Αυτά τα γράφω βλέποντας στο ημερολόγιο ότι βρισκόμαστε στην 23η εβδομάδα του έτους και τα κοινόχρηστα κάτω βγήκαν 23 ευρώ σήμερα.. δε γράφω και τι άλλο κάνω για να μην μου πέσει γρουσουζιά .