Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2006

Medi@Terra - Gaming Realities



Aπο τη χώρα της Αλίκης λένε δε φεύγεις ποτέ. Η Mεντιοχώρα, η χώρα των σωματικών μας προεκτάσεων αποκτά κάθε στιγμή νέες επαρχίες. Τα παιδιά των MMORPGs φροντίζουν να κατακτούν βήμα βήμα, με στρατηγική, αίμα και επιχειρηματική σκέψη (χρόνο - χρόνο - χρόνο) νέες επαρχίες. Είσαι παίκτης, δημιουργός παιχνιδιού, καλλιτέχνης ή ερευνητής? Το φετινό Mediaterra θα ασχοληθεί με αυτό το κομμάτι της Μεντιοχώρας, το κομμάτι των computer games. Aς παίξουμε...

So
  • ανακοινώθηκε [επισήμως] το φετινό Mediaterra το οποίο και φέτος θα πραγματοποιηθεί στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Φούρνου.
  • ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

    10 Μαρτίου 2006 : Προθεσμία υποβολής της σύνοψης
    08 Μαΐου 2006 : Ενημέρωση αποδοχής των εγκεκριμένων προτάσεων
    12 Ιουνίου 2006 : Προθεσμία κατάθεσης τελικής εισήγησης.

  • Φόρμα συμμετοχής θα βρείτε εδώ

απο το site--> Το medi@terra είναι ένα Διεθνές Φεστιβάλ για την Τέχνη και την Τεχνολογία, που διοργανώνεται από το Κέντρο για τον Ψηφιακό Πολιτισμό Φούρνος με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού. Οι εκδηλώσεις λειτουργούν σαν ένας αξονικός φορέας οργάνωσης, επεξεργασίας και ταξινόμησης πληροφοριών και δεδομένων όσον αφορά στο σύγχρονο πολιτισμό και τα νέα μέσα, καθώς και υποστήριξης καλλιτεχνών, επιστημόνων, ερευνητών ή οργανισμών που δουλεύουν γι' αυτό.

Το medi@terra καταγράφεται ως φεστιβάλ, αλλά στην πραγματικότητα είναι κάτι παραπάνω: Είναι μια δημιουργική συνάντηση φορέων και προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο. Είναι μια πολυετής εργασία έρευνας και καταγραφής στον τομέα της τέχνης και της τεχνολογίας και των διεθνών κέντρων πολιτισμού. Είναι γεγονότα που συνδυάζουν διαφορετικές μορφές τέχνης και πολιτιστικές δράσεις που δημιουργούνται και εξελίσσονται ανάλογα με τις ανάγκες της εποχής. Είναι τέλος ένα project σε συνεχή ανάπτυξη, με στόχο τη δημιουργική κριτική που αποσκοπεί στην ανάπτυξη κοινωνικών προτάσεων πολιτισμικού περιεχομένου για μια ισότιμη κοινωνικά και πολιτισμικά παγκοσμιοποίηση.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει στο πρόγραμμα του: έκθεση με πολυμεσικά διαδραστικά έργα, συνέδριο, εργαστήρια και παρουσιάσεις, προβολές, performances και άλλες δραστηριότητες που αντανακλούν την ανάπτυξη των τομέων που τώρα διαμορφώνονται και βασίζονται στους διεπιστημονικούς τομείς της τέχνης, της επιστήμης και της τεχνολογίας.

3 σχόλια:

ThinkaGeek είπε...

enas filos mou tha einai ekei na milisei . O dr hatzinikos .. kala tha exei poli plaka ....

Unknown είπε...

apo plaka allo tipote... mallon 8a eimai kai egw, opote na enwsoume tis kwmikes mas dunameis me ton Doctora Hatziniko (mh paei tsampa kai h empeiria poy exw san animateur:-P)

plaka plaka me ti kalo asxoleite o Dr filos sou?

ThinkaGeek είπε...

programmatistis einai re :) alla einai addicted se gaming ..exei porosi ...oti exei sxesi me kodika ... .sinadelfoi eimastan stin Vf tora aftos efige se kalitera projects ..digital meremetia ta leme emeis .. vasika isos na erthw ekei fovame oti tha varethw grigora....an arxisoun to bla bla bla ... aplos na pexw tha ithela .. ..TETRis ax pou einai oi kales epoxes ... tora exoun xefigei ..