e-Λυκά
3- 4 κούπες κομμάτια κολοκύθας
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 και 1/2 κούπες γάλα καρύδας
2 κούπες ζωμός κοτόπουλο ή λαχανικών
φρέσκο πιπέρι
μπαχάρια
αλάτι
μοσχοκάρυδο και φρέσκο κρεμμυδι για γαρνιτούρα
Παρασκευή (και σάββατο)
Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
Παρασκευή (και σάββατο)
Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτω κρεμμυδάκια και σκορδάκι και σοτάρω μέχρι να πάρουν ένα λαχταριστό χρυσαφί χρώμα (περίπου 10 λεπτάκια).
Προσθέτω τα κομμάτια κολοκύθας και ανακατεύω για λίγο.
Στη συνέχεια προσθέτω τον ζωμό και τα μυρωδικά μου (εκτός απο το μοσχοκάρυδο) και περιμένω να βράσουν. Μπορείτε να χαμηλώσετε τη φωτιά και να βάλετε το καπάκι. Αφήνουμε για 30 λεπτά αλλά ανακατεύουμε συχνά.
Πολτοποιούμε το μείγμα στο μπλέντερ και επιστρέφουμε τη βελουτέ πλέον σουπίτσα μας στη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας (δοκιμάζουμε φυσικά για να δούμε πότε και πόσο μας αρέσει). Συμπληρώνουμε με αλάτι και πιπεράκι φρέσκο εάν το επιθυμούμε και σερβίρουμε σε μπολάκια.
Πασπαλίζουμε λίγο μοσχοκάρυδο στην σουπίτσα μας (ή και φρέσκο κρεμυδάκι για χρώμα) και βουρ με νόστιμο κρασάκι!
Πασπαλίζουμε λίγο μοσχοκάρυδο στην σουπίτσα μας (ή και φρέσκο κρεμυδάκι για χρώμα) και βουρ με νόστιμο κρασάκι!
2 σχόλια:
Η κολοκύθα συνδέεται με το Halloween είναι απλά μια μεταμοντέρνα εκδοχή της vegeterian αισθητικης;
παραδέχομαι οτι δεν είναι τίποτε παραπάνω απο ομολογουμένη και ανθεκτική στο χρόνο λαιμαργία προς κάθε παιδί και παραπαίδι της οικογένειας των κολοκυνθοειδών.
ομολογώ επίσης οτι έχω μια ακατανόητη έλξη προς τα φαγητά με έντονο χρώμα όπως όλα τα ζωντανά που βρίσκονται χαμηλά στην τροφική αλυσίδα.
επίσης πιστεύω στο soulfood και άμα μπορούσα θα γέμιζα με σούπες μυρωδατες τον κόσμο όλο
Δημοσίευση σχολίου