Τετάρτη, Αυγούστου 23, 2006

όταν έπαψα να σου μιλάω

βγήκα απο ένα κτίριο, έμοιαζε σαν εργατική πολυκατοικία αλλά ήξερα οτι ήμουν στη Νέα Ορλεάνη. Εσύ κοιμόσουν. ήταν η μεγάλη μέρα. Τα παιδία με κοίταξαν ενθουσιασμένα αλλά έκρυψαν το γεγονός οτι με γνώριζαν. ήδη ενήλικες μαζέυονταν παραξενεμένοι. πέρασα δήθεν τυχαία απο δίπλα τους και ρώτησα το πιο ψηλό κορίτσι αν ήταν όλα έτοιμα. μου είπε όπως κάθε φορά. δεν ήξερα τι περίμεναν για να ξεκινήσουν. κάποια στιγμή στα ξαφνικά τα είδα να τρέχουν, να ακουμπάνε στον τοίχο μιας μάντρας και να τη σπρώχνουν με τρομερή ταχύτητα προς έναν κεντρικό πεζόδρομο. η σύγκρουση ήταν τρομακτική. τα παιδία ήταν ενθουσιασμένα. τους έδωσα τη μεγάλη μπάλα που είχαμε συμφωνήσει. ένα κοκκινοτριχο αγόρι μου είπε οτι μάλλον θα το δοκιμάσουν ξανά την ίδια μέρα με άλα υλικά, πέρα απο τοίχους. με ευχαρίστησαν που τους έμαθα το μυστικό της δύναμης τους όταν είναι ενωμένα και έφυγαν με γέλια. νομίζω είδα και μένα μαζί τους. φορούσα το γελοίο μπλουζάκι με τις καρδούλες.

συνάντησα έναν γνωστό, ήμασταν μαζί πριν σε μια εκκλησία, αλλά δεν ήθελα να θυμάμαι τι έκανα εκεί και έκανα πως δεν τον θυμάμαι. πιάνει πάντα ο τρόπος αυτός.

είχα στο μυαλό μου το "θερινά σινεμά" του κελαηδόνη όση ώρα περίμενα τα παιδία. Δε μύριζε αγιόκλιμα ούτε γιασεμί, σκέφτηκα οτι είναι νέα ορλεάνη εδώ και πρέπει να μάθω τις μυρωδιές της.

Κατέβηκες φρέσκος και όμορφος. Με ένα λευκό φανελάκι και μια πετσέτα στον ώμο, σου φώναξα οτι είσαι ο πιο όμορφος Ιρλανδός σε όλο το σωματείο σου, αλλά εσύ δεν κατάλαβες. κατέβηκες τη σιδερένια λεπτή σκάλα και με αγκάλιασες στους ώμους σαν να είμαστε παλιά φιλαράκια. μου έδωσες ένα κόκκινο μεγάλο μαξιλάρι, το ακουμπήσαμε στις σκάλες και ακουμπήσαμε πάνω του.

Σε λίγο άκουσα να τραγουδάνε το τραγούδι. ηθελα να δω ποιος ήταν. Κατέβασα πονηρά το μαξιλάρι που είχες φέρει μαζί σου για να ακουμπάω στη σκάλα δίχως να με πονάει το σίδερο. Ηταν ο Κελαηδόνης. μου φάνηκε λογικό να είναι στην Νέα Ορλεάνη και υπέροχο που με κοίταζε πονηρά. όταν το timing είναι σωστό και όλα ταιριάζουν με τη μουσική, είμαστε σε ταινία σκέφτηκα και σε αγκάλιασα πάλι.

;asxeto-->
a man I go to sleep with, but never met before --> Neil

Δεν υπάρχουν σχόλια: