Δευτέρα, Δεκεμβρίου 06, 2010

Δάσκαλε που δίδασκες και data δεν εκράτεις...

Σε λίγες μέρες ξεκινάω έναν μικρό κύκλο διαλέξεων και έψαχνα πηγές που είχα χρησιμοποιήσει και πέρυσι σαν καλά παραδείγματα, με σκοπό να εμπλουτίσω το υλικό μου. Σίγουρη οτι τα είχα κρατήσει στο tutorial outline που ετοιμάζω για κάθε μάθημα, κοιτάζω στα αρχεία μου. Τίποτε... χριτς χριτς ξύσιμο κεφαλιού...
Σκέφτομαι πονηρά και κοιτάζω στο πολυαγαπημένο dropbox. Ούτε ίχνος. Σκέφτομαι οτι πάντα τα μοιράζομαι με τους φοιτητές και άρα σε κάποιο συνεργατικό εργαλείο θα είναι. Ε εκεί αρχίζει ο Γολγοθάς. Βρε να ψάχνω σε emails, βρε να ψάχνω σε delicious, σε google groups, σε wikispaces, σε google bookmarks σε... σε... σε... και έλα μήπως να είναι στο άλλο account και για να ψάξω σε όλα τα google docs που είχα δημιουργήσει με την περσινή ομάδα.

Κάποια στιγμή απλά σταμάτησα να ψάχνω και άρχισα να χασκογελάω γιατί απλούστατα το μάθημα που ήθελα να προετοιμάσω έχει να κάνει με cloud computing και information/data management! Αστείο? Γελοίο... γιατί καλές όλες οι εφαρμογές αλλά ξέχασα τον βασικό νόμο της συνέπειας. Χρησιμοποίησε κάθε νέο εργαλείο και όσα προγράμματα θέλεις αλλά να είσαι πάντα συνεπής ως προς το που θα αποθηκεύεις κάθε είδος πληροφορίας.
Τελικά όλες οι πληροφορίες ήταν μέσα στα Xmarks τακτοποιημένες σε δικό τους φάκελο και καταδικασμένες στη λήθη των offline αποθηκευμένων δεδομένων.

=============================================================

παράξενη ημέρα σήμερα...

λίγο που κλείνουν δύο χρόνια απο την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, λίγο που πετάχτηκα το πρωί απο το κρεβάτι σαν να κοιμόμουν για μέρες, έχω πάλι αυτή την ύποπτη ενέργεια που είχα και δύο χρόνια πριν.

3 σχόλια:

Νίκος Δημήτριος Μάμαλος είπε...

Η αναφορά στο ζήτημα μου θύμισε έναν καθηγητή ο οποίος αλλάζει κάθε χρόνο τον τρόπο παρουσιάσης του μαθήματος και διανομής του συνοδευτικού υλικού του επειδή (ισχυρίζεται) κάθε φορά παρουσιάζεται μια νέα μελέτη που δεν ήταν γνωστή πέρσι. Πέρα από οποιαδήποτε χαρακτηρισμό θα μπορούσε να κάποιος να του προσάψει βλέπω τη συγκεκριμένη διαδικασία και σαν ένα τρόπο να ξεγλιστρούμε από την επιχειρηματολογική και συμπερασματική 'εντροπία' (να μην παγώσουμε σε καλούπια είτε μεθοδολογίας είτε αποτελέσματος δηλαδή). Πέρα από όλα αυτά... καλές παρουσιάσεις, καλή άντληση ενέργειας απ όπου αυτή εκπορεύεται και δως ημίν σήμερον (ή και αργότερα) και σε μας τη data την επιούσια...

Unknown είπε...

την data μην τη βλαστημάς, αυτή σου δίνει για να φας...

Νίκος Δημήτριος Μάμαλος είπε...

Από Bytes και από bugs μας έφτιαξε ο Θεός, πληροφορικάριος ήταν κι αυτός...