Τρίτη, Δεκεμβρίου 28, 2010

Wikileaks Stories: let the (Serious) Games Begin!

Το WιkiLeaks Stories  είναι ένα project στο οποίο ανεξάρτητοι δημιουργοί παιχνιδιών έχουν κληθεί να σχεδιάσουν παιχνίδια με σκοπό να υποστηρίξουν το WikiLeaks και την ελεύθερη πληροφορία και γιατί όχι να κάνουν και τα ίδια τα παιχνίδια "διαρροές" χρησιμοποιώντας το υλικό απο το WikiLeaks με το παιχνίδι σαν μέσο.

Οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετέχει δημιουργώντας παιχνίδια (ναι ακόμη και εσύ).


ενδεικτικά:

Η εταιρεία MolleIndustria έφτιαξε ένα serious game βασισμένο στο κείμενο "Conspiracy as Governance" του Julian Assange http://www.molleindustria.org/leakyworld/leakyworld.html και επίσης μπορείτε να δείτε το http://bit.ly/g7AEhO και το φημισμένο http://cablegategame.com/


Υπάρχουν πολλοί τρόποι να πούμε μια ιστορία, αλλά οι ιστορίες που μας έμειναν και μας άλλαξαν ήταν αυτές που μας μετέφεραν στο εκεί και στο τότε τους και το κάνανε εδώ και τώρα μας. 

1 σχόλιο:

Νίκος Δημήτριος Μάμαλος είπε...

Όποιος ελέγχει το παρελθόν ελέγχει το μέλλον. Όποιος ελέγχει το παρόν ελέγχει το παρελθόν

Τζωρτζ Όργουελ

Η παραπάνω διαπίστωση δεν διαφέρει και πάρα πολύ από την ίδια την 'επιστημονική' μεταχείρηση της 'επίσημης/ανεπίσημης' ιστοριογραφίας: την επαν/ερμηνεία επαν/εξέταση του του παρελθόντος σε κάθε εποχή με βάση τα σύγχρονα 'εργαλεία'. Τελικά η έννοια της 'συνομωσίας' φαίνεται να έχει μεγάλο εύρος.


Όσο για την ίδια την υπόθεση WikiLeaks , μου θύμισες να την μελετήσω καλύτερα μιας και γνωρίζω απλώς τα γεγονότα.