Σάββατο, Ιανουαρίου 13, 2007

~ AND ONE και COMBICHRIST ~

Who? AND ONE και COMBICHRIST

When? στις 4 Μαρτίου

Where? στο Οξυγόνο Live - Νέο Κόσμο, Βούρβαχη και Κορυζή 4

Why? ooooolaaaaa ta mwwwra sthn pistaaaa :-D

Whana? Scream




Δελτίο Τύπου / Infoz:


ELFENTANZ PRESENTS…

Το 2007 είναι η χρονιά που η Elfentanz Music Productions συμπληρώνει 5 χρόνια διοργάνωσης συναυλιών συγκροτημάτων της dark alternative σκηνής. Από το Δεκέμβρη του 2002, συγκροτήματα όπως οι Deine Lakaien, Wolfsheim, VNV Nation, Covenant, Mesh, And Also The Trees, In The Nursery, Suicide Commando, Clan Of Xymox, Das Ich, Project Pitchfork, S.I.T.D., Neuroticfish, Trisomie 21, Elusive, Soman κ.α. έδωσαν το παρόν σε επιτυχημένα elfentanz events ενδυναμώνοντας έτσι τη θέση της dark wave / industrial σκηνής στην Ελλάδα και χαρίζοντας αξέχαστες στιγμές στους οπαδούς της που πλέον είναι σε θέση να απολαμβάνουν από κοντά πολλά από τα αγαπημένα τους συγκροτήματα χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να ‘ξενιτεύονται’.

Το 2007, γιορτάζοντας τα πέμπτα γενέθλιά μας, φιλοδοξούμε να είναι η πιο δραστήρια μας χρονιά, διοργανώνοντας συναυλίες με μερικά από τα σπουδαιότερα ονόματα του είδους! Συναυλίες που θα φιλοξενηθούν σε ένα χώρο που προσφάτως επισκεφθήκαμε, σφόδρα ερωτευτήκαμε και άμεσα συνεργαστήκαμε. Είναι το Οξυγόνο live, ένα club χωρητικότητας 600 ατόμων, ψηλοτάβανο, με καλό εξαερισμό και εξώστη. Ένα club που ως επι το πλείστον φιλοξενεί ελληνικά σχήματα, είναι ιδιοκτησίας Βασίλη Παπακωνσταντίνου - το όνομα του οποίου ίσως να αποτελεί για κάποιους εγγύηση για τα ποιοτικά standards του venue, και εδρεύει στο Νέο Κόσμο, Βούρβαχη και Κορυζή 4 (είναι παράλληλος ανάμεσα στη Συγγρού και στη Καλλιρρόης).

Το 2007 μας βρίσκει με καινούργιο χώρο και σχέδια για συναυλίες με μερικά από τα σπουδαιότερα darkalternative συγκροτήματα. Αρχής γενομένης τη Κυριακή 4 Μαρτίου…

Κυριακή 4 Μαρτίου.

AND ONE + COMBICHRIST


Οι γερμανοί And One είναι τα τελευταία 15 χρόνια ένας από τους σημαντικότερους πρεσβευτές του electro-ebm ήχου, με σταθερή παρουσία και 9 album στο ενεργητικό τους. Η τελευταία τους δουλειά με τίτλο "Bodypop" σκαρφάλωσε στην κορυφή των περισσοτέρων εναλλακτικών charts, κάτι που έγινε και στα δικά μας Greek Alternative Charts (GAC), όπου παρέμεινε για περισσότερο από τρεις μήνες αφήνοντας πίσω του συγκροτήματα όπως οι Muse και οι Killers! Το “military fashion show”, το πρώτο single που ξεχώρισε, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα hits του 2006 δημιουργώντας έναν άνευ προηγουμένου πανικό στα alternative dancefloors και έρχεται να προστεθεί στην ατελείωτη λίστα με τα all time classics των AndOne (techno man, metal hammer, panzermensch, krieger, sitata tirulala, wasted, get you closer κτλ).

Οι And One μας έρχονται για δεύτερη φορά και ακόμα δεν έχει σβηστεί από τη μνήμη μας η πρώτη τους επίσκεψη στα μέρη μας… ήταν Σεπτέμβριος του 2003 και όταν εμφανίστηκε ο Steve Naghavi στη σκηνή όλοι έμειναν με ανοιχτό στόμα… όσο ύψος του λείπει (!) του περισσεύει σε ταλέντο! Αψεγάδιαστη φωνή, χορευτικές φιγούρες που θα ζήλευε και ο Travolta (!), απίστευτη εκφραστικότητα και ένα pop attitude που θα έκανε τον Robbie Williams να κοκκινίσει. Προσθέστε σε όλα αυτά ένα μίγμα απο EBM, industrial και electronic pop να βγαίνει από τα ηχεία και ιδού το εκρηκτικό κοκτέιλ μιας συναυλίας των And One! Οι ανταποκρίσεις από τη πρόσφατη περιοδεία τους στη Γερμανία μιλάνε για shows που διαρκούνε 2,5 ώρες και που πέρα από τα hits τους περιλαμβάνουν και διασκευές σε Cure, Depeche Mode, Project Pitchfork και… Rick Astley(!).

andy6Όμως, πριν ανέβει ο μικροσκοπικός αλλά θαυματουργός Steve Naghavi και η παρέα του στη σκηνή θα έχουμε βιώσει την εμπειρία μιας συναυλίας των Combichrist οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να θεωρηθούν ένα απλό support band. Πως θα μπορούσε άλλωστε να θεωρηθεί απλό support band το συγκρότημα που είναι Νο1 indie industrial act, No 11 electronica act και Νο7 techno act στο MySpace; Ένα group που μέσα σε μόνο τρία χρόνια κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή της ηλεκτρονικής σκηνής και στο επίκεντρο των συζητήσεων με πωλήσεις που θα ζήλευαν πολλά διεθνώς αναγνωρισμένα συγκροτήματα?

Οι Combichrist φτιάχτηκαν το 2003 από τον τραγουδιστή των Icon of Coil, Andy La Plegua, και έκτοτε κυκλοφόρησαν 2 albums και 4 singles (μία μέρα μετά την εμφάνισή τους στην Αθήνα κυκλοφορεί το καινούργιο, τρίτο τους cd με τίτλο "what the fuck is wrong with you people?") λανσάροντας έναν ακόμα ιδιωματισμό στην ηλεκτρονική μουσική, το Techno Body Music. Με βάση τους το EBM και το techno των 80'ss αντίστοιχα, με θεματολογία βουτηγμένη στη βία, το sex και το αλκοόλ, και με αρωγούς το εντυπωσιακό shock horror image τους και την ακατάπαυστη εκροή ενέργειας επί σκηνής οι Combichrist και των 90' αποδεικνύουν σε κάθε τους δημόσια εμφάνιση ότι όλος αυτός ο ντόρος γύρω από το όνομά τους μόνο αδικαιολόγητος δεν είναι.

Κυριακή 4 Μαρτίου. Τα δύο πιο δυνατά χαρτιά της electro / ebm μουσικής εν έτη 2007 συνοδεύονται από εγκωμιαστικά σχόλια για τις live εμφανίσεις τους και θα είναι στην Αθήνα για μια μόνο νύχτα. And One και Combichrist μαζί σε ένα event που δύσκολα μπορεί να αγνοήσει κάποιος...

Θα διατεθούν μόνο 550 εισιτήρια (τιμή προπώλησης και ταμείου: 35 ευρώ) και η προπώληση θα γίνεται στο δισκάδικο Darkcell (Θεμιστοκλέους 84, Εξάρχεια), στο κεντρικό Metropolis (Πανεπιστημίου 64) και στο clubDark Sun (Θηβών 42, Περιστέρι- κατά τη διάρκεια λειτουργίας του club: Παρασκευή και Σάββατο βράδυ 00¨00-07¨00). Η ημερομηνία έναρξης της προπώλησης θα ανακοινωθεί συντόμως.

c/p απο Postwave.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: