Παρασκευή, Αυγούστου 12, 2005

~Οι Περσείδες του Περσέα~



Κυρίες και Κύριοι ο κομήτης Σουίφτ-Τατλ------>

*~*Ο Κύριος Κομήτης (με δύο ονόματα είσαι πάντα κύριος), περνάει κάθε 130 χρόνια κοντά από τον Ήλιο

*~*Η σκόνη του κυρίου Σουίφτ-Τατλ πέφτει στην ατμόσφαιρα μας δημιουργώντας το φαινόμενο τον Περσείδων.

*~*Ο Περσέας ο αστερισμός δεν έχει καμία σχέση με τις Περσείδες αν και θα ήθελε γιατί όλοι τον έχουν στο φτύσιμο. Απλώς άμα προσέξετε, που σιγά μη το προσέξετε, όπως πέφτουν δίνουν την εντύπωση ότι προέρχονται από τον Περσέα (προφανώς κάποιος μπούφος έκανε λάθος και χρόνια ολάκερα πίστευαν ότι είναι σωματίδια από τον Περσέα, κοσμικά σκατουλάκια με διάθεση φυγής).

Ο κύριος Μαραβέλιας θα σας τα πει καλύτερα και θα σας πει και πώς να τις χαζέψετε σωστά.

Αν είναι να μη του δώσετε σημασία όμως, συνεχίστε *--*--*>

*~*Η «ουρά» του κομήτη λοιπόν, αφήνει πίσω της μεγάλο σύννεφο σκόνης, αποτελούμενο από σωματίδια στο μέγεθος κόκκων άμμου, συνήθως μέταλλα ή πετρώματα, τα οποία σχηματίζουν μια μεγάλη ζώνη γύρω από τον Ήλιο. H ζώνη αυτή σε ορισμένα σημεία της είναι ιδιαίτερα πυκνή με αποτέλεσμα όταν η Γη περάσει κατά την περιφορά της μέσα από αυτό το σημείο η λάμψη των Περσείδων να είναι πολύ έντονη και να έχουμε το φαινόμενο των πεφτ~αστέρων.

*~*Συγκεκριμένα τα υπολείμματα εισβάλλουν στην ατμόσφαιρα της Γης με μεγάλη ταχύτητα που φθάνει και τα 60 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, δημιουργώντας τα πεφταστέρια και προκαλώντας παροξυσμούς ματσα μούτσα στους γήινους. Κανόνισε 3 το πρωί να είσαι έξω στα σκοτεινά με το κεφάλι ψηλά και τις ευχές έτοιμες.

*~*Ξέρατε ότι ο κύριος Σουίφτ-Τατλ μπορεί και να μας χτυπούσε? Ήταν έλεγαν ο πιο επικίνδυνος κομήτης. Πριν από καιρό ορισμένοι ειδικοί που μελέτησαν την τροχιά του κομήτη αλλά είχαν κατεβάσει κάτι τεκιλίτσες παραπάνω, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι θα συγκρουστεί με τη Γη στις 14 Αυγούστου 2126!!! Στη συνέχεια έκαναν ομαδικά όργια και τελετές ανθρωποθυσίας λόγω του πανικού. Τελικά κατέληξαν στο επιστημονικό συμπέρασμα ότι «χεστήκαμε για το 2126, ποιος ζει ποιος πεθαίνει» και αποφάσισαν να μελετήσουν για άλλη μια φορά τις επιδράσεις της οργόνης στο νερό. Έκαναν λάθος σχετικά με τη σύγκρουση, αλλά είναι πολύ ευτυχισμένοι μέσα σε αφρόλουτρα και μπόλικη οργόνη.

*~*Πολύ νωρίτερα πάντως, το 2028, η Γη αναμένεται να περάσει περίπου 60.000 χιλιόμετρα από τον πυρήνα της σκόνης του κομήτη, με αποτέλεσμα να εμφανιστούν στον ουρανό μετέωρα με ρυθμό χιλίων ανά ώρα. Άμα ζείτε μέχρι τότε, να θυμάστε αυτά τα λόγια και να διαλογιστείτε που να είμαι και τι να κάνω. σε περίπτωση που καταφέρουμε και επικοινωνήσουμε νοητικά ξυπνώντας την Κοσμική Συνείδηση, κανονίστε μη κοιμάμαι και εγώ και με ξυπνήσετε γιατί θα τα έχω τα χρονάκια μου και θα χρειάζομαι ύπνο.


Απόψε λέω να βρω τον Aνθρωπο με το τηλεσκόπιο. Να πιούμε στην υγειά των Περσείδων και του Κυρίου Σουίφτ-Τατλ και να μελοποιήσουμε το «Περιμένοντας τους Βαρβάρους» σε ρυθμό φλαμανδικής καντρίλιας. Μη μου χαρίσεις το Φεγγάρι απόψε. Μου αρκεί να πιούμε πάλι αστέρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: